Hvad læser jeg lige nu?

Lige nu er jeg ved at være færdig med Why only us (2016) af Chomsky og Berwick. Det er en samling af fire essays (håber jeg) – det bærer ihvertfald lidt præg af at den ikke er blevet heeeeelt godt gennemlæst eller proofread, så de kommer til at gentage sig selv ret heftigt. Den er kort og nogenlunde tilgængelig, og det er de to herrers forklaring på hvorfor kun mennesker (og ikke delfiner, eller sangfugle, eller aber) har det sprog, som vi nu har. Hierarkisk, finite use of infinite means, mind-dependent, Merge og et leksikon. Det er klart og tydeligt at det er den historie de gerne vil fortælle, og jeg synes egentlig de gør det ret habilt.

Jeg ser frem til at læse denne her populærvidenskabelige artikel af Vyvyan Evans, og se hvor meget hans kritik giver mening når man har læst bogen: https://www.newscientist.com/article/2078294-why-only-us-the-language-paradox/ (spoiler: han er ofte fuld af pjat (spoiler-spoiler: jeg er måske en smule forudindtaget)).

Næste stykke læsestof er Rabbinerens Kat (bind 1 og 2), som jeg har lånt af Amra, og så står den på fantasy-funz derefter, awesome courtesy of Mary og Just.

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s