Hvad læser jeg lige nu? (2)

NB: This post contains spoilers, spoilers i vildskab. Så læs ikke videre end det første afsnit hvis du gerne vil læse bogen selv en gang.

Jeg er 300 sider inde i Wool af Hugh Howey. Forsiden er dejligt sensationalistisk og kalder den den næste Hunger Games, men det er måske liiiiiige en tand overgejlet. Det er en rigtig god post-apokalyptisk historie, men ikke en ny Hunger Games. Ubetinget en bedre bog, dog.

———– spoilers, spoilers, spoilers ——————-

Jeg er ikke sikker på at en bog med primært voksne hovedpersoner i alderen mellem 34 og nogen-og-hvidhåret ville appellere sindssygt meget til Hunger Games-segmentet. Og så er den også bare deprimerende på en måde der ville gøre sig skidt på film. Den starter relativt upbeat med en hovedperson der er ved at regne hele løgnen ud. Det er nice og konspiratorisk, han har en udpenslet baggrundshistorie med en trist kærlighedsfortid and he does cool things with computers. Og så dør han! og titlen på bogen giver mening. Øv, han var nice. Så skifter vi hovedperson! Hun har en udpenslet baggrundshistorie med en trist kærlighedsfortid and she does cool things with power and people. Der er en fin lille spirende romance mellem hende og hendes sidekick. Og så dør hun! Øv, hun var nice. Så skifter vi hovedperson! Hun har en udpenslet baggrundshistorie med en trist kærlighedsfortid and she does cool things with people and machines and computers. Der er en fin lille spirende romance mellem hende og en random dude, og hun regner samme konspiration ud som hovedperson nummer 1. Og så dør hun ikke! Indtil videre, i hvert fald. Men bliver hun nakket af creepy people med knive? Time will tell 😮

————— even more spolerific UPDATE ———————

Hvis du, som jeg, syntes at slutningen på Harry Potter 7 var en cheesy cop-out… så vil slutningen på Wool være meget samme oplevelse. Ganske fin bog med action og drama of lots of death, but man, not the most impressive of endings.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s