Hvad læser jeg lige nu? (3)

Tegneserier. Jeg er blevet en af de der tykke nørder der køber enkelte hæfter af tegneserier, og det er virkelig nice. (Jeg er også ved at læse Paul Austers New York Trilogy som man ved er litteratur fordi den handler om at skrive og fordi forfatteren nævner sig selv meta-agtigt på første-ish side.)

Jeg har holdt mig selv i skindet indtil nu og har ikke besøgt nogen af de to tegneseriebutikker i mit nærområde. Indtil nu being the operative words. Så hvad læser jeg så nu? Dagens fangst er vist på billedet ovenfor, mere om de enkelte ting nedenunder.

Paper Girls:
Du elsker Stranger Things (og/eller var levende i 80’erne). Du lever i 2017 og følger med i USAs politiske situation. Du skal læse Paper Girls. Der er udkommet 2 samlehæfter (det er 2’eren der er den blå-lyserøde på billedet), og de har lige startet deres nye run (det er den grønne nr. 11 på billedet). Her er lige et par paneler til at vise hvor nice og aktuelt det er (det er virkelig en stor fordel ved at følge tegneserierne på denne her måde, og så selvfølgelig på grund af brevkassen):

2017-02-04-16-01-03
Dele af Paper Girls foregår i fremtiden. Hovedpersonerne i serien er en gruppe børn fra 1980’erne, og den primære modstander(?) er en gruppe voksne fra år ?????. Og disse konservative, reaktionære fremtidsvoksne taler en virkelig fin blanding af internetslang (dafuq) og morfologisk/fonologisk simplificeret nutidsengelsk (defuq jus pass? = the fuck just passed? = what the hell just happened?), mens fremtidsbørnene taler et helt andet sprog, antageligt fordi de så netop ikke er så sprogligt konservative men faktisk følger sprogets udvikling. That’s pretty neat (siger lingvisten). 
2017-02-04-16-19-41
Dette her er bare for at understrege at denne her tegneserie bare er spot on. Selvfølgelig er gigantiske bjørnedyr det værste monster (hvis du ikke kender til bjørnedyr, så gør dig selv en tjeneste og lige lav en Google-søgning på dem. De kan overleve i det ydre rum og er definitionen på mareridt. Illustrationen er skræmmende godt ramt. Heldigvis er de normalt meget små. But then comic books happened).
2017-02-04-16-23-10
Øv. Bemærk at hæftet er udgivet lige før valget.

The Fix:
Bare for sjov. Serien handler om et par korrupte betjente og hunden Pretzel, og den er bare delightfully self-aware og generelt lol. Det første bind sælger sig selv (på forsiden, på bagsiden, i beskrivelsen af bogen) på denne her heltemodige, nuttede, fantastiske hund, og så er hunden med på maks. tre paneler og er i øvrigt lidt af et svin. Det er quite delightful.

Saga:
Jeg elsker den her serie. Det sidste hæfte i denne omgang (de går på ferie fra februar til april, those bastards) endte med 8 sider af det her. Av. Avav. Right in the feels.
2017-02-04-18-37-47

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s